7 Ağustos 2012

EOS 7D Firmware 2.0


Canon, EOS 7D'nin yazılım güncellemesini bugün yayınladı.

Geliştirilmiş RAW çekim performansı, dahili fotoğraf düzenleyici, video modunda manuel ayarlanabilen ses seviyesi, rüzgar sesi filtresi ve daha bir çok yeni özelliği barındıran 2.0 versiyonlu yazılım güncellemesine, burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kendi kameramın, sensör değişimi için, serviste olması nedeniyle henüz bu yeni yazılım güncellemesini deneyemedim. Ancak görünen o ki, Canon yaptığı yeniliklerle 7D'nin raf ömrünü oldukça uzatmış bulunuyor. Video çekimine yönelik, manuel ses ayarı dışında, çok ciddi bir güncelleme olmasa da, özellikle fotoğraf profesyonellerinin hoşuna gidebilecek bir çok yeni özellik eklenmiş. Açıkcası, video modunda saniyede çekilebilen maksimum kare hızında bir yükseltme bekliyordum ancak sanırım bu yükseltme, bir sonraki 7D yada aynı sınıftaki yeni bir modele kalmış görünüyor.

Yazılım güncellemesini yapacak kullanıcılara, güncelleme sırasında kullanacakları pilin tam dolu olmasını ve menüden, otomatik kapanma modunu kapatmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz, güncelleme esnasında kameranın bir nedenle kapanması, düzeltilmesi son derece pahalıya mal olabilecek zararlar verebiliyor.