9 Eylül 2012

Sony Aksiyon Kamerası - Action Cam


   Sony, son yıllarda kullanımı giderek artan ve GoPro'nun hakimiyetinde olan aksiyon kamerası(action cam) piyasasına girmeye hazırlanıyor. HDR-AS10 ve HDR-AS15 model numaraları ile piyasaya çıkacak olan kameraların aralarındaki tek fark, AS15'in ekstra olarak tablet ve akıllı telefonlarla veri alışverişi yapmak için Wi-Fi özelliğine sahip olacak olması.

   1/2.3" 'lik Exmor R CMOS sensöre sahip kamera, MPEG4 formatı ve H.264 codec kullanarak HD kayıt yapıyor. Kayıt ortamı olarak da Memory Stick Micro veya Micro SD/SDHC tipi kartları kullanıyor.

   HDR-AS10 ve AS15, benim de sahip olduğum ve yıllardır kullandığım GoPro'ya göre bazı önemli üstünlüklere sahip. Bunlar arasında belkide en önemlisi Carl Zeiss tarafından üretilen lensi. GoPro'nun kötü lensinden hep şikayetçi olmuştum ancak bu yeni model, kullandığı lens ile şimdiden video kalitesinde üstünlük kazanacak gibi görünüyor. Ayrıca, aynı kategorideki hiç bir kamerada olmayan görüntü sabitleme (SteadyShot) özelliği ile çok daha düzgün ve net görüntüler elde etme imkanı sunuyor. Bir diğer üstün özelliği de, 720p çözünürlüğünde saniyede 120 kare (120fps) kayıt yapabilmesi. GoPro'nun Hero 2 modeli, bu kadar yüksek bir kare hızına ancak SD çözünürlüğünde ulaşabiliyor.

   Darbelere dayanıklı, toz ve 60 metreye kadar su geçirmeyen bir muhafaza(housing) ile birlikte satılan ürünün, ayrıca farklı amaçlarda kullanım için bir çok aksesuarı da bulunuyor.

   Detaylı bilgi ve teknik özelliklerine burayı tıklayarak ulaşabileceğiniz bu kamera da, sonu bir türlü gelmeyen "alınacaklar" listeme girmeyi başardı...